Apotek är inte bara om att fylla recept. det handlar om att främja hälsa medvetenhet och bidra till förbättringar i samhället.

Farmaceuter kan:

  • förbereda eller övervaka dosering av läkemedel, salvor och tabletter
    ge råd till patienter om hur deras mediciner ska tas eller användas i det säkraste och mest effektiva sätt i behandling av vanliga sjukdomar
  • ge råd till allmänheten och annan hälso-och sjukvårdspersonal om läkemedel (både receptbelagda och over-the-counter läkemedel), inklusive lämpliga val, dosering och interaktioner, potentiella biverkningar och terapeutiska effekter
  • välj, ge råd om och leverera icke-receptbelagda läkemedel, sjukrum varor och andra produkter
    utveckla rättsligt erkända standarder, och ge råd om regeringen styr och regler om tillverkning och leverans av läkemedel
  • arbete inom forskning och utveckling av läkemedel och andra hälsorelaterade produkter
    vara delaktiga i förvaltningen av läkemedelsföretag.

Apotekare expediera recept, ge råd om läkemedel för urval och användning för att läkare och annan hälso-och sjukvårdspersonal, primär hälso-och sjukvård råd och stöd, samt att utbilda kunderna om främjande av hälsa, förebyggande av sjukdomar och korrekt användning av läkemedel..

Konsult apotekare är antingen anställd av öppenvårdsapotek eller sjukhus, eller är egenföretagare och kontrakt med öppenvårdsapotek att tillhandahålla läkemedel recensioner för institutionsvård eller öppenvård vård patienter och/eller andra läkemedelsrelaterade kognitiva tjänster.

Sjukhuset apotekare fungera som en del av hälso-team och är involverade i övervakningen av läkemedel-användning, rådgivning till patienter, som ger information om läkemedel och råd till hälso-och sjukvårdspersonal och gemenskapen, som utför kliniska prövningar och förbereder produkter för patienten att använda. De brukar ha en hel del kontakt med andra hälso-och sjukvårdspersonal och allmänheten.

Industriell farmaceuter satsar på forskning och utveckling, tillverkning, provning, analys och marknadsföring av läkemedel och medicintekniska produkter.

Utanför torget och gå platser: Apotekare arbetar också som locums och i fält, såsom militären, juridik, journalistik, akademiska undervisnings -, forsknings -, läkemedels-politik och på landsbygden och i avlägsna områden, och även utomlands.